16. september 2011

INePA pod LUPO

Inštitut za elektronsko participacijo (INePA) se je včeraj udeležil bazarja 10. vseslovenskega festivala nevladnih organizacij LUPA.
Festival je namenjen promociji slovenskega nevladnega sektorja, osveščanju širše javnosti o vlogi in pomenu nevladnih organizacij ter zahvali organizacijam za njihov prispevek k blaginji. Bazar pa je celodnevni dogodek festivala nevladnih organizacij LUPA, na katerem se je ob pestrem zabavno-kulturnem programu predstavilo več kot 150 slovenskih NVO.
Na eni izmed stojnic je INePA pod lupo postavila predstavitev projekta Puzzled by Policy (PbyP, http://www.puzzledbypolicy.eu/), pri katerem kot mednarodni partner sodeluje v 7. okvirnem programu EU.
Cilj projekta je vzpostaviti trajnostno spletno rešitev/storitev, ki bo prispevala k zmanjšanju odtujenosti državljanov v odnosu do oblikovanja migracijske politike na ravni EU. Zavod Inštitut za elektronsko participacijo nastopa kot vodilni partner delovnega sklopa št. 4 – Pilot Implementation, ki se nanaša na koordinacijo implementacije in promocije spletne aplikacije PbyP ter procesov e-participacije na področju migracijskih politik v štirih pilotnih državah Grčija, Italija, Madžarska in Španija.

Ni komentarjev:

Objavite komentar